Analyse af svampe- eller insektangreb

Hvis der er mistanke om et svampe- eller insektangreb i en konstruktion, kan en prøve indsendes, hvorefter den vil blive analyseret for hvilken svamp/insekt, det drejer sig om, og om det er en forsikringsmæssig svampeskade eller en rådskade, eller eventuelt en insektskade.

Prøven kan bestå af:

  • Et frugtlegeme eller mycelium, som gror på overfladen af træet, evt. på murværk. Vedlæg altid et stykke af det angrebne træ, hvis skadetypen ønskes bestemt.
  • Nedbrudt træ. Mindst et stykke på 5 x 1 cm, gerne større. Medtag både noget af det mest nedbrudte og noget fra grænsen til frisk træ.

Sådan sendes prøven:

  • Materialet kommes i en lille plastpose og derefter i en kuvert. Husk at pakke prøven ordentlig ind. Frugtlegemer bør dog IKKE lægges i en plastpose, da de vil rådne undervejs med posten. Læg dem i kuverten pakket ind i flere lag papir. Man kan sagtens sende flere prøver i samme kuvert, blot de er tydeligt mærket og pakket i hver sin pose.
  • Husk at udfylde en rekvisition, og herunder at angive hvilke bygningsdele prøverne kommer fra (spær, lister, gulvbrædder ol.), samt hvor i bygningen, da det er en stor hjælp for os i identifikationen af svampen. Rekvisition finder du her.

Efter endt analyse udfærdiges der en rapport med angivelse af hvilke trænedbrydende svampe og insekter, der er fundet, skadetypen (råd-/svampe-/insektskade) og en generel reparationsanvisning til arten/skadestypen, som sendes pr. e-mail. Man kan også få et mundtligt svar pr. telefon, hvis det haster meget med svaret.

Priser for analyse af prøver for trænedbrydende svampe og insekter, se her.

 

Har du spørgsmål?

Kontakt os idag